Leden T.C. Veracket volgden woensdag trainingen op Davis Cup-baan Martiniplaza: “Dit was heel erg tof”

nieuws
Leden van T.C. Veracket volgden woensdag een training op de baan in Martiniplaza. Foto: ingezonden

Leden van studentensportvereniging T.C. Veracket mochten woensdag trainingen volgen op de baan waar komend weekend de kwalificatiewedstrijden van de Davis Cup plaatsvinden. Jennifer Eidhof is voorzitter van de vereniging en volgens haar wordt er in de vereniging reikhalzend uitgekeken naar het evenement.

Hoi Jennifer! Komend weekend zullen de beste Nederlandse spelers hun kunsten vertonen, en vandaag kregen jullie dus de kans om op deze baan te schitteren?
“Ja, dat maakte het gelijk ook zo speciaal. Je weet dat Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Tim van Rijthoven, Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop komende zaterdag en zondag op de baan gaan spelen, en vandaag mochten wij er trainingen volgen. Het was ontzettend leuk en tof om op zo’n plek te mogen zijn. Hoe we dat voor elkaar hebben gekregen? We werden benaderd door de KNLTB, de landelijke tennisbond. Zij hebben ons een tijdje geleden een mail gestuurd of we daar ook iets voor voelden. Nou, daar hoefden we niet lang over na te denken.”

Eind vorig jaar werd bekend dat het evenement in Groningen gehouden zou gaan worden. Volgens mij leeft het behoorlijk bij jullie hè?
“Absoluut. Dit is geweldig. Bij onze vereniging zijn er sowieso best wel wat mensen die naar toernooien gaan. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan het ABN Amro-toernooi of Roland Garros dat bezocht wordt. Maar feit blijft dat zoiets niet voor iedereen haalbaar is. En nu vindt het gewoon in je eigen stad plaats. Je kunt er op je fiets naar toe. Dus sinds het bekend werd gemaakt, leeft dit behoorlijk.”

Van oudsher wordt het toernooi door veel studenten bezocht. Gaan jullie ook met een grote delegatie?
“Voor zover bekend zijn we van plan om met een groep van zeventig tot tachtig man er naar toe te gaan. We zullen ook makkelijk te herkennen zijn. We hebben speciaal hier voor hoedjes laten maken met daarop het logo van onze vereniging. Daarnaast gaan we een trommel meenemen, zodat we ook goed te horen zijn. Dus als je komend weekend getrommel hoort, dan is de kans heel groot dat wij dat dan zijn.”

We hebben een aantal gekke jaren achter ons liggen waarbij niet alles mocht en kon. Hoe gaat het met jullie vereniging?
“Het gaat heel goed. We hebben op dit moment rond de 570 leden. We hebben ook niet echt hinder ondervonden van de coronacrisis. Wel is het zo dat dit huidige collegejaar, dat alles weer mag. Dat al onze activiteiten door kunnen gaan. Zo gaan we binnenkort op wintersport, er staat een dagje Maastricht in de planning en afgelopen weekend hadden we een leuk toernooi met een mooi feestje na afloop. Dus eigenlijk gaat het ontzettend goed.”

Je klinkt heel enthousiast. Is dat ook het geheim van het succes?
“Ik denk dat we vooral een leuke vereniging willen zijn waar iedereen welkom is. Waar iedereen zich ook welkom voelt. En we bieden voor elk wat wils. Als je nu nog niet super goed kunt tennissen, dan helpen wij je graag op weg. Maar ook als je al heel ervaren bent, dan ben je heel welkom.”