Laatste film Ismaël Lotz nog één keer vertoond in Forum Groningen

nieuws

De bioscoop in het Forum Groningen vertoont op zondag 5 maart nog één keer de film ‘Who is Alice’, de laatste en bekendste film van de vorig jaar overleden Groninger filmmaker Ismaël Lotz.

De Britse comedy ‘Who is Alice’ ging in september 2017 in première. Lotz maakte de film samen met regisseur Robert van den Broek. De film werd Lotz’ laatste grote project. Iets meer dan een jaar geleden overleed de filmmaker aan uitgezaaide longkanker, nadat hij in 2018 te horen kreeg dat hij de ziekte had.

De film, die verschillende internationale filmprijzen in de wacht sleepte, zal te zien als Groninger Special in de Forumbioscoop. De filosofische comedy vertelt het verhaal van Alice, een 34-jarige actrice die bereid is om alles op te offeren om de top te bereiken. Creatief ondernemer Jonas van der Vlugt en andere vrienden van Lotz verzorgen voorafgaand aan de film een inleiding. Na de vertoning is er ruimte voor vragen.