Kijk terug: persconferentie van Paas, Schuiling en Remkes in Den Haag

Hoe verder na de parlementaire enquête gaswinning Groningen? Tijdens een persconferentie bij Nieuwspoort in Den Haag presenteerden René Paas, Koen Schuiling en Johan Remkes een pakket aan maatregelen en investeringen, die voor de vereiste genoegdoening voor Groningen zouden moeten zorgen. De persconferentie is hier live te volgen.

Paas (commissaris van de Koning), Schuiling (burgemeester van Groningen) en Remkes (voorzitter Nationaal Programma Groningen) kwamen met een pakket aan maatregelen om in Groningen te ‘herstellen wat beschadigd is’ en om toekomstperspectief te bieden aan de regio.

De drie bestuurders presenteerden dit pakket nu, drie dagen na de presentatie van het eindrapport van de parlementaire enquêtecommissie, zodat het tijdig onderdeel wordt van de maatschappelijke en politieke discussie over hoe het Rijk met een passend antwoord op de uitkomsten van deparlementaire enquête zou moeten komen.