Johan Remkes ontvangt Machiavelliprijs 2022

nieuws
Foto: Martijn Beekman / Gemeente Den Haag

Johan Remkes krijgt deze woensdag de Machiavelliprijs 2022 uitgereikt. De Groninger ontvangt de prijs voor zijn aanpak van de stikstofcrisis.

De Stichting Machiavelli reikt de prijs jaarlijks uit aan iemand die een opmerkelijke prestatie heeft geleverd op het gebied van publieke communicatie. De jury roemt zijn helder taalgebruik en nuchtere opstelling.

Het juryrapport meldt: ‘Met een scherpe blik op de inhoud en tegelijk een warm gevoel voor het aanwezige sentiment weet hij mensen te binden en in beweging te brengen. Johan Remkes verbindt partijen en weet een vastgelopen dialoog weer op gang te brengen. Met oog voor de verschillen tussen de denkkaders in politiek Den Haag en de dagelijkse praktijk van de boeren.’

De 71-jarige VVD-er Remkes was onder meer gedeputeerde van Groningen, minister van Binnenlandse Zaken, staatssecretaris van Volkshuisvesting, commissaris van de Koning in Noord-Holland, waarnemend burgemeester van Den Haag en informateur van dit kabinet.