‘Inwoners Groningen gaan vrijdag en zaterdag opnieuw hinder ondervinden van staking in zorgvervoer’

nieuws
Foto: Connexxion

Na de staking van gemeentemedewerkers van de afgelopen dagen krijgt Groningen aan het eind van deze week weer te maken met een staking. Medewerkers in het zorg- en leerlingenvervoer leggen komende vrijdag en zaterdag in het hele land het werk neer.

De leden van vakbond FNV zijn de enige die nog in actie komen voor een betere cao. De andere bonden hebben al een nieuwe cao afgesloten. De FNV stelt echter nog aanvullende eisen, waaronder een betere regeling voor loonbetaling bij ziekteverzuim.

Volgens wethouders Carine Bloemhoff en Inge Jongman gaat de staking gevolgen hebben in de gemeente Groningen. “Net als bij de vorige stakingen worden het leerlingenvervoer en prioriteitsritten wel uitgevoerd, maar andere planbare ritten worden alleen uitgevoerd als er voldoende personele capaciteit beschikbaar is.”

Bloemhoff en Jongman vrezen dat de staking van eind deze week niet de laatste zal zijn. “De FNV stelt echter nog aanvullende eisen, die naar alle waarschijnlijkheid niet worden gehonoreerd”, schrijven de twee wethouders aan de gemeenteraad. “De stakingen zullen naar verwachting dan ook voortduren. Helaas treffen de stakingen weer onze meest kwetsbare inwoners.”