Hoogste punt nieuwbouwwoningen Selwerd bereikt

nieuws
Foto: De Huismeesters

In Selwerd is het hoogste punt bereikt van de eerste 38 nieuwbouwwoningen. Dat laat woningcorporatie De Huismeesters weten.

Dinsdag werden de laatste dakelementen geplaatst op 38 nieuwbouwwoningen die de afgelopen maanden gebouwd zijn aan de Vlierstraat, Kornoeljestraat en de Populierenlaan. “We zijn blij met dit feestelijke moment. Dit is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt”, laat directeur Jeriça Hartholt van De Huismeesters weten. Het bereiken van het hoogste punt werd gevierd samen met werknemers van de woningcorporatie en bouwbedrijf Heijmans. “Onze medewerkers en die van Heijmans bouwen iedere dag met liefde aan de woningen in Selwerd. Ik hoop van harte dat toekomstige bewoners dat merken. Dat geeft de woningen die we hier realiseren een fundament waarop generaties gebouwd kunnen worden.”

De nieuwbouwoperatie begon vorig jaar oktober. In totaal worden in Selwerd 146 woningen gesloopt  en komen er 293 voor terug. Dit gebeurt in vier fasen. De 38 woningen, waarvan nu het hoogste punt is bereikt, maken deel uit van de eerste fase. Alle woningen worden duurzaam gebouwd. De verwachting is dat komende zomer de bewoners in deze woningen kunnen trekken.

Verslaggever Wouter Holsappel was in oktober bij de start van de werkzaamheden: