Het Kasteel op Tuin in de Stad is helemaal klaar en wordt officieel geopend

oogochtendshow

Het Kasteel op Tuin in de Stad is helemaal klaar. In de voorjaarsvakantie gaat het officieel open als werkplaats. Zowel voor jong als oud is er genoeg te knutselen.

Volgende week, in de voorjaarsvakantie, wordt Het Kasteel geopend als werkplaats. In het Kasteel is het mogelijk om te timmeren, zagen, schroeven en verven.

”Een paar jaar geleden kwam een aantal kinderen bij ons en die wilden heel graag een hut bouwen.” vertelt Frans Kerver in de studio van OOG. ”Die hebben ze gebouwd met zelfs een zwembad erbij, dat ze hebben uitgegraven. De zomer daarna hebben ze een huttenkamp gebouwd en dat deden ze helemaal zelf. En eigenlijk is vanuit daar het idee ontstaan om een kasteel te bouwen.”

TuinindeStad is in 2009 ontstaan op de voormalige kwekerij van Voortman aan de Friesestraatweg. In 2016 zijn ze verhuisd naar het Westpark, wat Frans benoemt als het meest onbekende park in Groningen. Een plek waar je lekker buiten bent.

Vanmorgen hadden we Frans Kerver in de studio om er meer over te vertellen.
Check hieronder het fragment.