Herstel zwembad Hoogkerk begonnen, maar energieprijzen dreigen heropening alsnog te dwarsbomen

nieuws

Na het verloren zwemseizoen van de afgelopen zomer is het herstel van de schade aan het wedstrijdbad van het zwembad in Hoogkerk eindelijk begonnen. Maar of het bad dit jaar wel open kan, is nog maar de vraag. Volgens het zwembadbestuur dreigen de hoge energieprijzen het bad nu de nek om te draaien.

In januari vorig jaar werd duidelijk dat er een grote breuk was ontstaan in het wedstrijdbad. Normaal gesproken zou het zwembad op 1 mei de deuren openen, maar de schade zorgde ervoor dat het bad de rest van het jaar gesloten bleef.

Eind augustus werd duidelijk dat het wedstrijdbad hersteld kon worden. De bodem van het bad is inmiddels gestabiliseerd en de scheur in het bad zelf wordt binnenkort gerepareerd. Daarna is het de bedoeling dat het bad opnieuw gecoat gaat worden.

Energiekosten dreigen (her)opening te dwarsbomen

Maar volgens het zwembadbestuur is opening tijdens het komende seizoen nog allerminst zeker. “Nu het zwemseizoen weer nadert, vragen velen zich af of er dit jaar weer gezwommen kan worden in Hoogkerk”, schrijft het bestuur. “Wat ons echter zorgen baart zijn de enorm hoge energietarieven. Zonder extra steun is het onmogelijk om het zwembad op een verantwoorde manier te exploiteren.”

Het zwembad heeft inmiddels bij de gemeente aangeklopt voor extra steun. Deze gesprekken lopen nog. Het bestuur van het bad hoopt snel met duidelijkheid te komen rond de heropening.