Gruno’s Postharmonie dit jaar weer present in één van de grootste carnavalsoptochten van Europa

nieuws
De Gruno's Postharmonie was afgelopen vrijdag nog druk aan het repeteren. Foto: Piet Zaagman

De Gruno’s Postharmonie uit Stad is maandag weer present op de Kölner Rosenmontagszug. Dit evenement staat bekend als één van de grootste carnavalsoptochten die Europa kent.

De muzikale deelname van de Postharmonie is een traditie die al jaren bestaat. De afgelopen jaren kon het vanwege de coronacrisis niet doorgaan, maar dit jaar mag men weer. Afgelopen vrijdag werden de laatste puntjes op de ‘i’ gezet tijdens een repetitie in de oefenruimte bij Muziekorganisatie Noord aan de Bieslookstraat. Maandag vertrekt men in alle vroegte naar Keulen om daar mee te lopen in een optocht die door de binnenstad voert. De verwachting is dat de Postharmonie rond 12.15 uur het 8 kilometer tellend parcours op mag.

De Kölner Rosenmontagszug is één van de grootste carnavalsoptochten in Duitsland, die al sinds 1823 wordt gehouden. De optocht van praalwagens, feestwagens, carnavalesk uitgedoste groepen te voet en fanfares en harmonieën had in de periode voor de coronacrisis een gemiddelde lengte van acht kilometer. Het evenement trekt ongeveer een miljoen belangstellenden en wordt door de Duitse televisie live uitgezonden.