Groninger Museum krijgt bijna zes ton van  VriendenLoterij

nieuws
Foto: Jan Buwalda / Groninger Museum

Het Groninger Museum ontvangt een schenking van 592.978 duizend euro van de VriendenLoterij.

In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over het afgelopen jaar ruim 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. Het geld komt ten goede aan 57 culturele partners en meer dan 3.500 goede doelen, clubs en verenigingen.

Het Groninger Museum ontvangt als partner sinds 2006 een jaarlijkse bijdrage. De bijdrage van de Vriendenloterij is iets lager dan het bedrag van vorig jaar. Toen doneerde de loterij 636 duizend euro aan het museum.

“Het Groninger museum is al sinds 2006 partner van de VriendenLoterij en laat steeds weer bijzondere, vernieuwende tentoonstellingen met internationale allure zien”, vertelt Jonne Arnoldussen, managing director VriendenLoterij. “Een mooi voorbeeld is op dit moment de Gianni Versace Retrospective. We zijn blij dat we dit veelkleurige museum, dankzij onze deelnemers, kunnen steunen met een bijdrage van 592.978 euro.”