Groene deelfietsen Go Sharing (voorlopig) niet meer beschikbaar

nieuws
Foto: Henk Tammens (Gemeente Groningen)

De groene deelfietsen van Go Sharing zijn vanaf maandag niet meer te zien in de gemeente Groningen. Dat heeft te maken met het faillissement van Greenmo, het bedrijf dat de rijwielen en scooters onderhoudt.

Volgens de gemeente Groningen verwijdert Go Sharing alle 300 fietsen. Wie nog geld tegoed heeft, kan dat terugkrijgen via een restitutieformulier op de website van Go Sharing. Dat is een zelfstandig bedrijf dat volgens de curatoren buiten het faillissement van Greenmo valt. Go Sharing moet nu echter een nieuwe partner zoeken die het onderhoud van de fietsen op zich kan nemen. Tot die tijd zijn de rijwielen niet te gebruiken.

De rechter heeft vorige week het faillissement over Greenmo uitgesproken, in verband met financieringsproblemen. Het bedrijf zou echter van plan zijn een doorstart te maken en dan zouden de groene fietsen kunnen terugkeren in het straatbeeld. De opvallende karretjes waren sinds september vorig jaar te huur. De gemeente Groningen heeft toen een overeenkomst voor twee jaar met Go Sharing gesloten.

De deelscooters van Go Sharing waren al enige tijd uit het Groninger straatbeeld verdwenen. In diverse steden, onder meer in Leeuwarden, zijn de scooters voorlopig ook niet meer te zien.