GRC Groningen nipt onderuit tegen koploper TVC’28

sport
Foto Andor Heij: GRC Groningen - TVC'28

GRC Groningen verloor zondagmiddag in de eerste klasse E in eigen huis van koploper TVC’28. Het werd 1-0 voor de ploeg uit het Twentse Tubbergen. GRC blijft vijfde met 19 punten uit 13 wedstrijden.

TVC’28 was in de eerste helft een maatje te groot voor de subtopper uit Groningen. Jeffrey Huizinga kreeg de eerste grote kans, maar hij stuitte op GRC doelman Rutger van den Berg. De aansluitende corner leverde een enorme scrimmage op voor het GRC doel, maar niemand van TVC wist het beslissende zetje te geven. Mart Groothuis raakte de bovenkant van de lat en Jelle Leenders kreeg ook nog twee aardige kansen voor de ploeg uit Tubbergen.

Na een klein half uur kreeg GRC de eerste kans, maar Rens Wardenier stuitte op doelman Ruud Hesselink. GRC leek zich wat onder de Twentse druk uit te worstelen, maar toen viel de enige treffer van de wedstrijd. Stef Snijders kom vrijstaand in het strafschopgebied de bal aannemen en raak schieten.

Na de pauze gebeurde er lange tijd niets. Het was mede door het vroege storen van beide partijen slordig. In de slotfase kreeg TVC de eerste kansen onder meer via Stefan Huiskes. Maar GRC meldde zich toen ook nadrukkelijk voorin. Zo had Erwin Alt een gevaarlijke vrije trap in huis en leek Rens Wardenier alleen op TVC-doelman Hesselink af te kunnen gaan, maar hij controleerde de bal niet goed. Zo bleef het spannend tot het eind, maar TVC’28 trok de winst toch over de meet.

“Op basis van de tweede helft was een gelijkspel een betere weergave geweest”, aldus GRC-trainer Gerard Zeeman. “Maar in de eerste helft kwamen we wel een paar keer goed weg. Zij hebben veel fysiek en duelkracht en wij waren niet echt balvast. Na rust zijn we er korter op gaan zitten en kwamen zij niet meer in hun spel. Maar wij kregen ook geen grote mogelijkheden”.

”We draaien op zich een goed seizoen”, vervolgt Zeeman. “We krijgen wel erg veel goals tegen. We moeten leren beter te verdedigen. Als dat lukt gaan we ons zeker bij de eerste vijf spelen”.

Volgende week speelt GRC uit tegen SVBO.