Gemeente voelt niets voor welkomstpakket nieuwe Groningers

nieuws
Foto: Chris Bakker

Het gemeentebestuur voelt niets voor een welkomstpakket voor nieuwe inwoners van Groningen. Het college vindt de kosten van zo’n 100 duizend euro niet opwegen tegen de baten.

Het initiatiefvoorstel voor een welkomstpakket werd ingediend door de fracties van Student & Stad, Stadspartij 100% voor Groningen, PvdA en D66. Het betreft een gastvrij gebaar richting gezinnen en studenten die zich in Groningen vestigen. Veel studenten verzuimen namelijk om zich in te schrijven in de BRP, de Basisregistratie Personen.

Volgens de gemeente gaat het om ongeveer 21.500 nieuwe inwoners. Een welkomstpakket zou zo’n 10 euro gaan kosten. Uitgaande van ongeveer 10 duizend nieuwe inschrijvingen bedragen de kosten minimaal 100 duizend euro per jaar. De gemeente verwacht bovendien dat medio dit jaar de basisbeurs voor uitwonende studenten een duidelijke financiële impuls zal geven om je correct in te schrijven.