Gemeente doneert 1 euro per inwoner aan slachtoffers aardbevingen

nieuws
Foto: Marta Posemuckel via Pixabay

Het gemeentebestuur doneert ruim 238 duizend euro aan Giro555, voor de slachtoffers van de aardbevingsramp van vorige maand in Turkije en Syrië. Het geld komt uit de algemene reserves.

Het college doneert 1 euro per inwoner van de gemeente. “De zware aardbevingen in Turkije en Syrië hebben grote gevolgen voor de inwoners van het getroffen gebied. De WHO schat dat 23 miljoen mensen getroffen zijn en het dodental loopt op tot voorbij de 40 duizend mensen,” aldus de gemeente.

“Voor deze ramp is een Giro555 actie opgezet. De middelen die hier gedoneerd worden zullen worden ingezet om noodhulp te verlenen en voor structurele wederopbouw.” Andere gemeenten gin gen Groningen al voor met soortgelijke donaties.