Geboren Groninger Frans Everts (58) wordt directeur van Shell

nieuws
Foto via Shell Nederland

Per 1 april treedt Frans Everts aan als president-directeur van Shell Nederland. Volgens de geboren Groninger speelt Shell een hoofdrol in de Nederlandse energietransitie en gaat het olie- en gasbedrijf hier onder zijn leiding kennis en de expertise in investeren.

De in Groningen geboren Everts (1965) neemt de functie over van Marjan van Loon, die na 34 jaar afscheid neemt van Shell Nederland. Everts studeerde bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte de afgelopen 33 jaar in uiteenlopende rollen voor Shell, waaronder in Noord-Amerika, Italië en het Verenigd Koninkrijk. De 58-jarige Everts is op dit moment verantwoordelijk voor de wereldwijde communicatie van Shell.

“We spelen een hoofdrol in de Nederlandse energietransitie”, aldus Everts. “Wij hebben de kennis en de expertise om te investeren in oplossingen. Maar we kunnen het niet alleen. Samen met partners willen we schonere energie bereikbaar maken voor heel Nederland. Natuurlijk zijn er ook uitdagingen. Die wil ik met open vizier tegemoet treden, in lijn met de brede blik en transparante manier van communiceren van Marjan van Loon.”