Fietsroute Stadspark weer open: “Waarom nu een bord met ‘fietsers afstappen'”?

nieuws
Foto: Wim Borghols

Sinds een aantal dagen kunnen fietsers weer gebruik maken van de fietsroute via de Concourslaan in het Stadspark. Toch is Fietsersbond Groningen niet helemaal blij met de nieuwe situatie.

“Het is fijn dat de route door het Stadspark weer open is, en ook open kan blijven vanwege een corridor die is aangelegd onder de onderdoorgang”, vertelt voorzitter Wim Borghols. “Maar waarom is er nu een bord geplaatst waarop staat ‘fietsers afstappen’? Wat is de nut en noodzaak er van?” Borghols wijst daarbij naar het fietspad dat parallel loopt aan het Noord-Willemskanaal: “Op andere plaatsen moeten veel smallere routes gedeeld worden tussen fietsers, roeibegeleiders, Pieterpadlopers, scootmobiels en honden-uitlaters.”

In Utrecht hoeven fietsers nooit af te stappen. De Fietsersbond Utrecht laat weten dat er in de Domstad wordt samengewerkt met Traffic Service Nederland, de marktleider op het gebied van tijdelijke verkeersmaatregelen. In maart vorig jaar werd de samenwerking ‘Nooit meer fietsers afstappen’ opgezet, waardoor fietsers door werkzaamheden niet hoeven af te stappen. De fietsroute door het Stadspark was van dinsdag 10 januari tot vrijdag 3 februari afgesloten vanwege werkzaamheden aan de onderdoorgang onder de westelijke ringweg. Fietsers en voetgangers werden omgeleid.