Fietser raakt ernstig gewond bij ongeluk op Friesestraatweg (N355); betrokken automobilist rijdt door

nieuws
Foto: 112 Groningen

Bij een ongeluk op de Friesestraatweg (de N355) ter hoogte van Slaperstil is donderdagmiddag een fietser ernstig gewond geraakt. De fietser kwam in botsing met een personenauto, die na het ongeluk is doorgereden.

Het ongeluk gebeurde rond 17.00 uur ter hoogte van de kruising met de Zijlvesterweg. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is (nog) niet duidelijk. De man op de fiets is overgebracht naar een ziekenhuis met onbekend, maar ernstig letsel.

Volgens de politie heeft de bestuurder van de personenauto, een donkere stationwagon, de plaats van het ongeluk verlaten. De auto die door het ongeluk een buitenspiegel mist, reed weg in de richting van de stad Groningen.  De politie is op zoek naar de auto en de bestuurder en doet nader onderzoek. Mensen die de auto hebben gezien, kunnen contact opnemen met de politie.

Na het incident werd de plek van het ongeluk afgezet en de weg in beide richtingen afgesloten. Het verkeer werd in eerste instantie om-en-om langs de plek van het ongeluk geleid. Later reed het verkeer om via Dorkwerd. Het ongeluk zorgde voor flinke vertraging. Vanuit de richting Aduard moest het verkeer rekening houden met ruim twintig minuten vertraging. Vanuit de stad stond het verkeer op den duur zelfs vast tot en met de afrit Paddepoel/Zernike en moest rekening houden met meer dan 35 minuten extra reistijd.