FC Groningen directeur Gudde noemt ontslag Fledderus ‘pijnlijk’

sport
Foto FC Groningen: Wouter Gudde (l) en Danny Buijs onderweg naar de supporters.

“Afscheid nemen van een collega met wie je lief en leed hebt gedeeld is pijnlijk, vooral voor Mark-Jan”, aldus directeur Wouter Gudde van FC Groningen.

De technisch directeur Mark-Jan Fledderus werd ontslagen vanwege de slechte prestaties van FC Groningen. De club is inmiddels afgezakt naar de laatste plaats in de eredivisie: “Je gaat continu met elkaar in gesprek over het hele functioneren”, aldus Gudde. “En dan stel je jezelf elke keer de vraag: heb ik nog steeds vertrouwen en perspectief om op lange termijn op deze manier met elkaar door te gaan. Daar was nu het antwoord nee op”.

Positief

Gudde heeft ondanks alles een positief gevoel over Fledderus: “Met name de transfers die Mark-Jan heeft gerealiseerd hebben er voor gezorgd dat we er qua vermogenspositie heel erg goed voor staan ten opzichte van een aantal jaar geleden. Daar ben ik hem heel dankbaar voor. En het klinkt misschien een beetje gek als je kijkt op de positie waar we staan, dat hij organisatorisch enkele goede dingen heeft gedaan waar de club op verder kan bouwen”.

Vertrouwen in handhaving

Gudde neemt voorlopig de functie als technisch directeur op zich. Later wordt bekeken hoe die ingevuld gaat worden. Gudde heeft er vertrouwen in dat FC Groningen in de eredivisie blijft: “Ik vind dat wij er alles aan moeten doen om van deze plek weg te komen, dus ik ben blij dat we het elftal hebben versterkt. Ik ben blij dat we nu compleet zijn. Wij zullen vijftien wedstrijden moeten spelen waar alle energie en overlevingsdrang af moet druipen. Dat moet aanstaande zondag beginnen”.

Gudde hoopt dat rust weer terugkeert rond FC Groningen: “De druk, ook van buiten, af is enorm opgevoerd en we kunnen nog steeds van alles vinden over de selectie en allerlei andere zaken. Maar wat deze club en ploeg nodig hebben, is het liefst een stadion dat zo vol mogelijk zit, dat aanstaande zondag negentig minuten volledig achter deze ploeg gaat staan”.