Elektrische fiets vat vlam bij portiek Nieuwe Ebbingestraat

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

De brandweer moest maandag aan het einde van de avond in actie komen aan de Nieuwe Ebbingestraat voor een elektrische fiets die in de brand was geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf Patrick Wind van 112groningen.nl.

De melding van de brand kwam rond 23.45 uur binnen waarop een tankautospuit naar de locatie werd gestuurd. Korte tijd later werd ook de hulp van de hoogwerker ingeroepen omdat er rookontwikkeling in de portiek werd gemeld. “De brand woedt bij een gebouw nabij de Spilsluizen”, vertelt Wind. “Politieagenten waren als eerste ter plaatse. Zij hebben met een brandblusser de brand onder controle gebracht. Brandweerlieden hebben een controle uitgevoerd, waarbij zij de accu van de fiets ontkoppeld hebben.”

Over de oorzaak is niets bekend, maar volgens Wind zou het gaan om kortsluiting in de accu. De straat was enige tijd deels afgesloten. De portiek is door brandweerlieden geventileerd.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl