“Donderdag toenemende bewolking, in het weekend een lentegevoel bij zon en 10 graden”

nieuws
Foto: Tim Hill via Pixabay

De temperatuur loopt de komende dagen op waarbij het in het weekend 10 graden kan worden. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zal het in combinatie met de zon een beetje lenteachtig aanvoelen.

“Donderdag hebben we in de ochtend te maken met snel toenemende bewolking vanuit het noordwesten”, vertelt Kamphuis. “Later in de middag klaar het weer op. Het blijft droog bij 3 graden in het zuidoosten van de provincie tot 5 of 6 graden in het Westerkwartier. De zuidwestenwind is zwak of matig, windkracht 2 of 3. In de nacht naar vrijdag hebben we te maken met opklaringen en liggen de minimumtemperaturen rond het vriespunt. Op vrijdag wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af. Het blijft droog en het wordt 7 graden. In de nacht naar zaterdag is het bewolkt en ook dan is het 7 graden.”

“Het weekend verloopt zacht. Zaterdag en zondag wordt het rond de 10 graden. Beide dagen beginnen met wolkenvelden, maar vooral in de middag breekt de zon geregeld door, en zal het ervaren als een vleugje voorjaar. Het blijft beide dagen droog. Na het weekend doet het lenteweer er nog een tandje bij. Het wordt vrij zonnig en rustig weer. Overdag schommelt de temperatuur rond de 10 graden en in de nachten kan het een graadje vriezen. Tot en met donderdag blijft het droog.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Deel dit artikel: