Kaardende, spinnende en natviltende studenten op Suikerterrein

In de week van 6 tot en met 11 februari staat de Circulaire Economie centraal. Dat is een systeem dat erop gericht is om producten zo lang mogelijk te blijven gebruiken. Het doel van deze week is om mensen te laten zien hoe je circulariteit zelf kunt toepassen. Sustainable Moments zorgt er deze week voor dat er in Groningen allerlei workshops te volgen zijn, zodat mensen kennis kunnen maken met de circulaire economie. 

In de loods van het Noorderpoort was er maandagochtend en -middag ook een workshop te volgen. Die stond in het teken van schaapswol. Eerstejaars studenten leerde hier kaarden en vilten met wol. Hierdoor kan je uiteindelijk van de wol een object maken, bijvoorbeeld een kleedje of een kledingstuk. ”Er wordt op dit moment heel veel wol weggegooid, en dat is zonde” vertelt Mariska Helmus van SGD House. ”Daarom maken we er hier met de studenten lappen stof van, zodat er uiteindelijk bijvoorbeeld kledingstukken van kunnen worden gemaakt.”

Deze hele week zijn er veel verschillende workshops te volgen in Groningen, die allemaal in het teken staan van de circulaire week. ”Voor iedereen is er wel wat leuks te doen” zegt Mariska Helmus. Als je benieuwd bent naar de workshops dan kan je alle informatie voor de komende week vinden op de website van Sustainable Moments.