Burgemeester sluit drugspand aan Paterswoldseweg voor zes maanden

nieuws
Foto: 112groningen

Een pand aan de Paterswoldseweg, waar vorig jaar een hennepkwekerij werd ontdekt, wordt voor de periode van zes maanden gesloten. Dat heeft de burgemeester besloten. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Het was niet voor het eerst dat er vorig jaar drugs werd aangetroffen. In april 2021 werden er ruim negenhonderd planten ontdekt. Toen ging het gebouw drie maanden op slot. Vorig jaar kwam men de kwekerij op het spoor nadat er een melding binnen was gekomen van wateroverlast. In het pand werden toen tweehonderd planten ontdekt. De kwekerij bleek de oorzaak van de wateroverlast te zijn. De stroom werd illegaal afgetapt.

De burgemeester heeft besloten om het pand voor zes maanden te sluiten. Dit ging op 4 januari in, en de maatregel duurt tot 4 juli.