Britt Weerman, Sofie Dokter en Bram Buigel naar EK Indoor Atletiek

sport
foto: atletiek.nl

Drie leden van Groningen Atletiek doen begin maart mee aan het EK Indoor Atletiek in Istanbul, Turkije. Het gaat om Sofie Dokter, Britt Weerman en Bram Buigel.

Vincent Kortbeek, technisch directeur van de Atletiekunie, maakte woensdag de selectie voor het EK bekend. TeamNL bestaat uit 17 vrouwen en 16 mannen. De kampioenschappen vinden plaats van donderdag 2 t/m zondag 5 maart. De Ataköy Arena in Istanbul is recent volledig gerenoveerd en biedt ruimte voor 5000 bezoekers.

De 19-jarige Britt Weerman werd afgelopen weekend opnieuw nationaal kampioen bij het hoogspringen. Haar Nederlandse record staat op 1 meter 96. Sofie Dokter (20) werd zondag tweede bij het hoogspringen, maar komt uit op de vijfkamp. Op dat onderdeel is ze eveneens Nederlands kampioen.

Bram Buigel (27) werd afgelopen weekend nationaal kampioen op de 800 meter. Hij voldeed net niet aan de limiet voor het EK, maar mag alsnog afreizen naar Istanbul.