Brandweer in actie voor gans die minder vast blijkt te zitten in het ijs dan gedacht

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

De hulpdiensten moesten woensdag aan het einde van de ochtend in actie komen bij een vijver aan de Vondellaan waar een gans vast leek te zitten in het ijs. Dat meldt nieuwsfotograaf Patrick Wind van 112groningen.nl.

De melding van een dier in problemen kwam rond 11.00 uur binnen waarop duikers van de brandweer naar de locatie werden gestuurd. “De gans zit ogenschijnlijk vast”, vertelt Wind. “Het dier lijkt zich niet te kunnen bewegen, omdat het vast is komen te zitten in de ijs aangroei van de afgelopen nacht. Duikers van de brandweer zijn daarop het water ingegaan. Terwijl zij dichterbij kwamen deed de gans verwoede pogingen om op het ijs te klimmen, maar dit lukte niet.”

Wind: “Op een gegeven moment is het dier toch losgekomen, en vloog het weg. De brandweer is daarop weer teruggekeerd naar de kazerne.”

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl