Bewoners ontdekken brand in slaapkamer, brandweer weet vuur snel te blussen

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

In een woning aan het Zijlsterried in de Reitdiepwijk heeft dinsdagavond brand gewoed. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De melding van de brand kwam rond 18.45 uur binnen bij de hulpdiensten waarop een tankautospuit en een hoogwerker naar het adres werden gestuurd. “De bewoners waren thuis en ontdekten op een gegeven moment dat er brand woedde in één van de slaapkamers”, vertelt brandweerwoordvoerder Emiel de Vries. “Zij hebben daarop het alarmnummer gebeld en kregen direct het advies om hun woning te verlaten en om de brandweer buiten op te wachten.”

De Vries vertelt dat de brandweerlieden een binnenaanval hebben gedaan. “Dit betekent dat ze de woning hebben betreden en van binnenuit het vuur hebben bestreden. Het ging om een kleine brand, die snel onder controle was. Desalniettemin is er in de woning schade ontstaan. Stichting Salvage komt naar de woning om de bewoners te ondersteunen bij het afhandelen hiervan.” Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Foto: Rieks Oijnhausen
Deel dit artikel: