Bewolking en zon wisselen elkaar tot en met het weekend af; temperatuur loopt volgende elke dag een graadje op

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Komende vrijdag is voorlopig de koudste dag in de weersverwachting voor de komende dagen. Met een kleine toename op zaterdag verliezen wolkenvelden daarna steeds meer terrein en komt er een opmaat naar een weerbeeld wat steeds meer op lente gaat lijken.

Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis lijkt vrijdag de toon te gaan zetten voor het komende weekend: “Er is eerst veel bewolking, maar in de loop van de dag winnen opklaringen terrein. Het blijft droog en het wordt 6 graden bij een matige en langs de Wadden vrij krachtige zuidwestenwind.

In de avond en nacht naar zaterdag keert de bewolking terug, voorspelt Kamphuis. Daar kan zelfs een spatje motregen uit vallen. Komende nacht is het bewolkt en kan er lokaal een spatje motregen vallen. “Maar de temperatuur loopt wel op naar 7 graden en zaterdag is het dan ook zacht. Bij 10 graden is er eerst veel bewolking, maar later op de dag kan de zon af en toe doorbreken. De wind uit het westen is matig. Zondag wordt een hele rustige dag, met wolkenvelden later af en toe zon. Het blijft zacht bij 10 graden en de zuidenwind is zwak.”

In de eerste helft van volgende werkweek gaat de temperatuur iedere dag steeds een graadje omhoog, besluit Kamphuis: “Een vroege lente krijgt steeds meer vorm. Er zijn flinke perioden met zon, waarschijnlijk wordt het zelfs stralend en rond halverwege de week wordt het ’s middags een graad of 13.”