Agenten uit Stad dollen met WhatsApp-fraudeur: ‘Niet slim om een politieman te benaderen’

nieuws
Foto: Paul Heidanus via Twitter

Een politieagent uit Stad heeft een WhatsApp-fraudeur waarschijnlijk een hartverzakking bezorgd. Via een zogenaamde ‘vriend-in-nood’ oplichtingstruc probeerde de oplichter geld afhandig te maken bij een ‘onwetend slachtoffer’, niet wetende dat hij met een agent te maken had.

De agent van het basisteam Groningen-Noord kreeg onlangs ineens WhatsApp-berichtjes van een onbekend nummer. De persoon achter het nummer deed zich voor als een kind van de agent, waarschijnlijk een dochter. De oplichter vertelde aan zijn potentiële slachtoffer dat ‘haar’ telefoon kapot was en dat ze daardoor een aantal rekeningen niet kon betalen. De ‘dochter’ wilde daarom dat ‘pa’ even 2.500 euro overmaakte.

De agent in kwestie had al snel door wat er aan de hand was. Toen de ‘dochter’ vroeg of ‘pa’ het aankon om het geldbedrag over te maken, vertelde deze dat hij het bedrag wel zou delen met vier collega’s. De foto die daarop volgde moet het slachtoffer een hartverzakking hebben bezorgd.

Tekst gaat verder onder de foto:
Foto: Paul Heidanus via Twitter

‘Die zet telefoon voorlopig niet meer aan’

“Niet handig om een politieman te benaderen met een poging tot oplichting via WhatsApp”, schrijven de lachende agenten van het basisteam Groningen-Noord op Instagram. Collega’s uit Selwerd en Tuinwijk lachen mee: “Ik weet in ieder geval één iemand die voorlopig zijn of haar telefoon niet meer aanraakt!”

In het Instagram-post hieronder is het hele gesprek tussen de oplichter en de agent uit Stad te lezen: