Agent schiet agressieve hond neer in Esperantostraat

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

In de Esperantostraat heeft een agent zondagavond een hond moeten neerschieten omdat deze zich zeer agressief gedroeg. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Rond 19.00 uur kwam bij de politie een melding binnen van twee vechtende honden. Toen agenten op de locatie kwamen bleek dat de eigenaar van één van de honden op geen enkele manier zijn huisdier onder controle kon krijgen. “Het beest bleef zich zeer agressief en aanvallend gedragen, waardoor de agent zich genoodzaakt zag om zijn dienstwapen te gebruiken”, laat een politiewoordvoerder aan het Dagblad weten.

De hond overleed kort daarna. De andere hond is met onbekende verwondingen overgebracht naar een dierenarts. Ook zouden twee personen zijn gebeten. Het is onbekend hoe het met hen gaat. Omdat een vuurwapen is gebruikt, doet de politie onderzoek in de zaak. De weg was enige tijd afgesloten.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl