Aantal woningen met zonnepanelen met ruim een kwart toegenomen

nieuws

In het afgelopen jaar is het aantal woningen waar zonnepanelen op liggen in de gemeente Groningen met ruim een kwart toegenomen. Met deze toename ligt bij één op de vijf woningen in de gemeente zonnepanelen op het dak.

Dat blijkt uit een analyse van CBS-cijfers en de Klimaatmonitor, uitgevoerd door verzekeringsvergelijker Independer.

In totaal waren eind 2021 de daken van 19559 woningen in Groningen bedekt met zonnepanelen, 20,84 procent van alle woningen. Daar kwamen het afgelopen jaar 5595 woningen bij, een toename van 28,6 procent.

Groningen scoort daarmee nog relatief laag, ten opzichte van andere gemeentes in de provincie. Inwoners van Midden-Groningen zijn de grootste liefhebbers: hier heeft 39,5 procent van de woningen panelen. In Pekela werd vorig jaar het meest geïnvesteerd in zonnedaken, met een toename van 43,6 procent.

In de provincie als geheel staan nu ruim 81.800 huizen met zonnepanelen. Landelijk hebben bijna 1,8 miljoen woningen panelen op het dak liggen.