Met Stadjerspas een laptop voor 50 euro

nieuws
Foto: Stichting de Computerbank

Vanaf nu kunnen mensen met een stadjerspas voor 50 euro een laptop aanschaffen. Wethouder Eelko Eikenaar reikte donderdag de eerste twee laptops uit.

“Het nieuwe aanbod van de Stadjerspas is een waardevolle aanvulling op de bestaande laptopregeling, die gericht is op kinderen in groep 8 en de bovenbouw van het voorgezet onderwijs,” aldus Eikenaar. Volwassenen kunnen vanaf nu ook voor 50 euro een laptop aanschaffen. “Met een laptop wordt het een stuk gemakkelijker om digitaal mee te komen in onze samenleving,” aldus de wethouder.

De aangeboden laptops zijn voorheen gebruikt door medewerkers van de gemeente. Fujitsu, de ICT-leverancier de gemeente, heeft de apparaten beschikbaar gesteld. Het bedrijf RobinGood heeft het geheugen en de informatie gewist. De eerste voorraad is inmiddels binnen twee uur uitverkocht, maar wordt zo snel mogelijk weer aangevuld.

De uitgifte van laptops vindt vanaf aanstaande vrijdag elke woensdag en vrijdag plaats, op de zesde verdieping van het Forum. Je moet wel een afspraak maken via Stadjerspas.nl. Wie een laptop krijgt, ontvangt ook een tas met informatie. Het Forum biedt ook gratis workshops aan.