Wolken en zon wisselen elkaar vrijdag af; weekend begint koud en droog, maar lijkt nat te eindigen

nieuws
Foto: azalee36 via Pixabay

De komende twee dagen laat de zon zich bij vlagen nog wat zien aan de Groningse hemel en blijven echte buien grotendeels van de radar. Daarna betrekt de lucht meer en neemt de kans op regen toe, bij toenemende temperaturen.

Vrijdag begint met een aantal wolkenvelden, maar deze lossen in de loop van de ochtend wat op. Gedurende de rest van de dag laat ook de zon zich zien, maar onze ster weet de temperatuur niet verder dan 4 graden boven het vriespunt te krijgen. De wind waait uit het noordoosten en is matig.

In de avond daalt de temperatuur langzaam naar het vriespunt om in de nacht op -4 graden uit te komen. Daarbij kan er mist ontstaan en daarmee dus ook kans op gladheid. Deze mist trekt gedurende de zaterdagochtend weg en wordt verruild voor stapelwolken, afgewisseld met zonneschijn. De temperatuur loopt opnieuw op tot een graad of 4, bij een inmiddels zwakke tot matige wind die naar het zuidwesten is gedraaid.

Deze zuidwestenwind brengt ook ander weer onze kant op. Zondag begint naar alle waarschijnlijkheid droog, maar zal in de loop van de dag toch wat regen kunnen brengen. De temperatuur ligt met 8 graden een stuk hoger en ook in de nachten is van echte vorst geen sprake meer. De rest van de week lijkt vooralsnog even wisselvallig te gaan verlopen en ook de wind uit het western trekt dan wat aan.