“Woensdag bewolkt en waterkoud, komende dagen weinig verandering”

nieuws
Foto: botpopbot via Pixabay

Het weerbeeld voor de komende dagen is grijs en waterkoud. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis krijgen we wellicht op vrijdag de zon even te zien.

“Woensdag is het bewolkt en waterkoud bij 1 graad”, vertelt Kamphuis. “Het blijft tot de avond droog en dan volgt regen, misschien voorafgegaan door smeltende sneeuw. Lokaal kan het dan even glad worden. In de loop van de nacht van woensdag op donderdag loopt de temperatuur op naar 3 graden in het oosten van de provincie tot 5 graden elders. De wind uit het zuidwesten is matig, windkracht 3 tot 4. Op donderdag is er veel bewolking maar breekt de zon ook af en toe door. Het blijft vrijwel overal droog bij 7 graden als maximumtemperatuur. De wind komt uit het noordwesten en is matig, windkracht 3 tot 4. In de nacht van donderdag op vrijdag opklaringen en minima dalend tot rond het vriespunt.”

“Vrijdag is het droog en rustig weer en schijnt het zonnetje regelmatig. Het wordt 4 graden. De nacht volgt met -2 tot -4 graden. Op zaterdag is het overwegend bewolkt en is de waterkou terug. Het wordt 4 of 5 graden. Zondag is het overwegend droog met af en toe zon. Het wordt 7 graden. Na het weekend is het onbestendig en dat begint op maandag al met regen. Aan de temperatuur verandert weinig.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.