Wisselvallige vrijdag leidt naar iets droger weekend; volgende week mogelijk veel regen

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Vrijdag begint nog met een aantal perioden met regen, maar na het middaguur worden een paar iets drogere dagen ingeluid. Weerman Johan Kamphuis verwacht daarnaast dat de komende dagen relatief zacht blijven qua temperatuur.

Vrijdagochtend begint nog met veel bewolking en regen, aldus Kamphuis: “Maar in de middag blijft het droog. Daarbij zijn er eerst felle opklaringen, die later weer worden gevolgd door toenemende bewolking. Het wordt 10 gaden bij een matige wind uit het westen tot zuidwesten.”

“In de nacht naar zaterdag is er opnieuw wat lichte regen”, vervolgt Kamphuis. “Zaterdag overdag is het wisselend bewolkt en blijft het tot in de avond droog. Met 11 graden houdt het zachte weer aan en de zuidenwind neemt toe naar windkracht 4 of 5. Zondag is er juist veel bewolking met kans op een beetje motregen. De maximumtemperatuur schommelt dan rond 10 graden bij een matige wind uit het westen tot zuidwesten.”

Na het weekend wordt de buienactiviteit weer iets opgeschroefd, besluit Kamphuis: “Maandag is de zon af en toe terug, maar valt er ook een enkele bui. Er wordt iets minder zachte lucht aangevoerd en het wordt 7 graden. Dat enigszins waterkoude weer houden we een aantal dagen. Daarbij neemt de wisselvalligheid weer toe dankzij een depressie die vanaf IJsland het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan optrekt. De rest van de week lijkt dan ook uiterst onbestendig te verlopen met soms veel regen.”