Winkel van Sinkel hoeft niet te verkassen: “We hebben nog eens goed naar het contract gekeken”

nieuws
Foto: google maps

De paniek was afgelopen herfst groot bij de medewerkers van de Winkel van Sinkel aan de Atoomweg: het huurcontract zou in februari aflopen en de eigenaar van het pand wilde het contract niet verlengen. Toch hoeft de kringloopwinkel nu niet te verhuizen.

“Ik ben ontzettend blij en opgelucht”, vertelt Wijbout de Boer van de Winkel van Sinkel. “In oktober kregen we inderdaad dat nieuws. En dan ga je denken, wat nu? De afgelopen periode hebben we juristen nog eens goed naar het contract laten kijken. En daaruit blijkt dat we een doorlopend contract hebben. Wat betekent dat? Nou, dat we in ieder geval hier nog vier jaar kunnen blijven zitten. Dat we dus niet weg hoeven.”

“Dit is een goed begin van het nieuwe jaar”
Bij De Boer is veel stress weggevallen: “We zitten nu vijf jaar op deze plek, en het gaat ontzettend goed. Er komen veel klanten en is er veel aanbod. Het loopt als een trein. De afgelopen maanden hebben we gekeken naar een alternatieve plek. Aan de Atoomweg hebben we de beschikking over duizend vierkante meter. Een plek met zoveel ruimte die vind je niet in de stad. Dat we nu toch kunnen blijven dat is een enorme pak van ons hart. Een goed begin van het nieuwe jaar, en we gaan vol vertrouwen aan de slag.” Daarbij spreekt De Boer uit dat hij hoopt dat de winkel ook na de komende vier jaar op de huidige plek kan blijven.

Stageplekken
Behalve het aanbieden van tweedehandsspulletjes vervult de Winkel van Sinkel ook een maatschappelijke functie. Zo werkt men samen met CSG Selion. Dat is een middelbare school die zich op loopafstand bevindt. Op deze school krijgen tieners les die vanwege autisme of angststoornissen wat meer begeleiding nodig hebben. Zij kunnen moeilijk aan stageplekken komen, en daarom wordt er innig samengewerkt. Afgelopen herfst liet De Boer weten: “Ze kunnen hier op een prettige manier ervaring op doen. Ze komen hier heel erg in zichzelf gekeerd binnen en uiteindelijk zie je ze helemaal opbloeien.”

Blije gezichten
Het nieuws dat men de komende jaren op de huidige plek kan blijven is zaterdag gedeeld met personeel en klanten: “Ik heb vandaag alleen maar blije gezichten gezien. Prachtig!”

Verslaggever Stan Edes zocht in oktober Wijbout de Boer op en sprak met hem: