Wethouder opent Waterstof Experience Center op Grote Markt (foto’s)

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Wethouder Carine Bloemhoff (PvdA) van Economische Zaken heeft woensdag een Waterstof Experience Center geopend op de Grote Markt. Met het Experience Center wil Groningen zich presenteren als de waterstof-hoofdstad van Europa.

In het Waterstof Experience Center kan het publiek bekijken welke diverse mogelijkheden waterstof biedt. In drie speciaal daarvoor ingerichte Domes krijgen mensen een beeld van de rol van waterstof in de energietransitie, de concrete toepassingen er van, kansen en perspectieven in de toekomst en ook kunnen er concrete mogelijkheden bekeken worden voor opleiding en werk.

De partijen achter de promotie, Eurosonic Noorderslag, MissieH2, New Energy Coalition, EnTranCe, Gasunie, Enexis, RWE, Noorderpoort, Alfa-college, Ondernemersfonds Groningen en de gemeente en provincie Groningen, melden dat bussen en auto’s op waterstof al redelijk bekend zijn. Maar tegenwoordig zijn er ook aggregaten, treinen en schepen waarbij waterstof als brandstof wordt gebruikt. “De expositie laat zien dat er al veel gebruiksmogelijkheden zijn in het vervoer, de industrie en in de eigen woning. Er is ook aandacht voor de noodzaak van de energietransitie, de diverse samenwerkingsverbanden rondom waterstof en de waterstofopleidingen aan mbo, hbo en wo”, aldus de partijen.

Het Waterstof Experience Center is van woensdag tot enmet zaterdag gratis toegankelijk voor publiek en bezoekers van Eurosonic Noorderslag.

Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen