Vrouw in de media Award 2022 Groningen gaat naar rappende psycholoog Daisy Veenstra: “Ik vind het een enorme eer!”

nieuws
Foto: Bruce Coolen

Op TikTok is ze al vaker viral gegaan, de rappende psycholoog Daisy Veenstra. Sinds dinsdag mag zij zich ook de Vrouw in de Media 2022 Groningen noemen.

Hoi Daisy! Gefeliciteerd met het winnen van de Vrouw in de Media Award 2022 voor de provincie Groningen. Ben je verrast?
“Ja! Ik ben ook heel erg verrast door alle reacties die ik vanuit de media krijg, het is echt super leuk om te ontvangen. Ik hoopte natuurlijk dat ik gewonnen had, maar ook al kom je in de top drie dan is het alsnog aan de jury om te beslissen wie wint. Daar stonden ook zulke inspirerende vrouwen tussen, een grote eer dat ik het uiteindelijk ben geworden.”

Je bent op TikTok bekend als de rappende psycholoog, hoe ben je destijds op dat idee gekomen?
“Ik heb een behoorlijke push ontvangen van mijn verloofde, destijds nog mijn vriend. Hij zei tegen mij: ‘Joh Daisy je bent super extravert en muzikaal, waarom doe je daar niks mee?’ Ik durfde dat eigenlijk niet zo goed. Hij heeft mij over de streep gehaald en zo ben ik begonnen op TikTok. Mijn eerste rap ging direct viral. Toen dacht ik, ik wil hier meer boodschappen mee verspreiden. Ik gebruik mijn psychologische achtergrond om dingen te verwoorden, mensen een hart onder de riem te steken. Ik ben heel blij dat ik zo toch mijn kennis inzet zonder zelf behandelend therapeut te zijn. Dat zou mij niet liggen omdat het me teveel zou raken.  Zodoende ben ik op TikTok beland om mensen te helpen en inmiddels is dat uitgegroeid naar een eigen bedrijf ‘Happydaisz’. Daar huren organisaties en stichtingen mij in om voor hen te schrijven.”

Het posten op TikTok heeft je veel gebracht, als ik je zo hoor?
“Ja ontzettend! Het is een fulltime job geworden waar ik enorm van geniet. Daarnaast geef ik twee dagen in de week les in het UMCG. Ik leer geneeskundestudenten van alles op het gebied van communicatie, dus hoe je ben bijvoorbeeld communicatief gezien een goede arts? Ook dat vind ik leuk om te doen en het geeft een financiële basis, je blijft toch zelfstandige.”

Wat zijn de reacties op social media op jouw filmpjes?
“Heel erg positief, mensen reageren dat ze er echt veel aan hebben. Ik heb op 6 januari mijn eerste debuut-ep uitgebracht en dat wordt ook goed ontvangen. Op 1 januari begonnen de nominaties voor de Vrouw in de Media. Nu ben ik vrouw in de media van Groningen. Mijn hele januari staat al op zijn kop!

Hebben je nummers ook een psychologische achtergrond?
“Ja alle nummers hebben iets van psychologie erin. Zelfs als ik over een break-up rap dan vertel ik daar over de verschillende stadia die een vrouw meemaakt als ze door een break-up gaat. Dus ik probeer alles te combineren met gevoelens van erkenning of iets wat met emoties te maken heeft. Mijn doel in de muziek is om muziek te schrijven waar je beter uitkomt dan je erin gaat.

Je noemde al even dat de jury jou heeft uitgekozen als de Vrouw in de Media, op basis waarvan zij jou hebben gekozen?
“In het officiële jury rapport staat de volgende quote: ‘De jury koos unaniem voor Daisy Veenstra omdat zij ‘haar krachten op een prachtige manier heeft gebundeld en de juiste platforms weet te vinden om jongeren te bereiken die misschien niet altijd weten waar ze kunnen aankloppen. Een vrouw met lef die hopelijk nog lang jonge mensen kan helpen en inspireren.’

Nu ben je dus ook in de race om de Vrouw in de Media landelijk te worden, wat vind je daarvan?
“Ik vind het al echt een enorm grote eer dat ik de Vrouw in de Media voor Groningen ben geworden. Als ik dan die lijst bekijkt met alle deelnemers dan gun ik het echt iedereen. De andere vrouwen zetten zich ook allemaal voor hele belangrijke, maatschappelijke dingen in. Tuurlijk vraag ik wel mensen om op mij te stemmen als ik ze ken, maar ik gun het alle andere vrouwen net zo goed.”

Dat kan ik me voorstellen inderdaad, tot wanneer kan erop gestemd worden?
“Tot en met 31 januari! Op 6 februari wordt de winnaar van bekend gemaakt. Spannend!”

Deel dit artikel: