Voorzitter supporters FC Groningen houdt hart vast voor rest van seizoen: ‘Het blijft angstvallig stil’

sport
Foto: fcgroningen.nl

Er lijkt weinig vertrouwen te bestaan bij de Supportersvereniging FC Groningen over de rest van het seizoen. Voorzitter John de Jonge schrijft in een column zijn hart vast te houden: “Fledderus heeft nog drie weken de tijd om echte versterkingen te halen. Maar het blijft angstvallig stil.”

“Op 10 november hebben we een spoedoverleg gehad met de directie waarin we onze zorgen als supportersgeledingen hebben geuit”, schrijft De Jonge. “Vervolgens is er nog een overleg in december geweest. Er is toegezegd dat er stappen zouden worden ondernomen, waaronder het mogelijk aantrekken van 2 à 3 versterkingen. Daar is al twee maanden de tijd voor geweest, maar het blijft angstvallig stil.”

Druk ligt vol op Fledderus: ‘Niks doen is pokeren met de club’

FC Groningen begon de tweede seizoenshelft op de vijftiende plek in de Eredivisie, met 12 punten uit 14 wedstrijden. Daar kwamen na de wedstrijd van afgelopen zondag geen punten bij, na een 1-0 verlies van Excelsior in Rotterdam.

Tegelijkertijd lijkt de geplande versterking nog ver weg. De Jonge beaamt dat ‘paniekaankopen’ niet de oplossing zijn: “Er is geen tijd voor groeibriljantjes en talenten die nog moeten rijpen. Het moeten kanjers zijn. Die zorgen dat de spelers die er nu zijn beter worden en zich aan hen kunnen optrekken. Huur, koop, boeit niet. Maar die hadden er wat mij betreft al moeten zijn.”

“De druk ligt nu niet bij de staf of selectie, maar bij de technisch directeur”, vervolgt De Jong. “Dit is zijn selectie en die is niet goed genoeg. Geen gezeur meer over negatieve media en supporters, in de spiegel kijken en de beloftes waar maken.”