Voorarrest van Stadjer (27) die motoragent aanreed op A7 met twee weken verlengd

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De 27-jarige Groninger die in de nacht van donderdag op vrijdag een motoragent zwaar verwondde door hem aan te rijden op de afrit van de A7 bij Hoogkerk, blijft veertien dagen vastzitten. Dat maakte de rechter-commissaris van het Openbaar Ministerie maandagmiddag bekend.

De man wordt verdacht van spookrijden en het daardoor veroorzaken van een aanrijding met een motoragent op de A7 bij Hoogkerk. Daarbij raakte de motoragent zwaargewond. Voorafgaand aan het incident negeerde hij aan de Diamantlaan een stopteken van agenten, waardoor de politie een achtervolging had ingezet.

De automobilist reed, na de botsing met de motoragent, spookrijdend door op de A7. Enige tijd later werd de Stadjer na waarschuwingsschoten aangehouden op het Hoendiep, al rijdend op een gestolen kinderfiets.

De man was nog geen dag op vrije voeten. De 27-jarige Groninger zat tot donderdagmiddag vast in een politiecel voor zijn mogelijke betrokkenheid bij een misdrijf waarbij een vuurwapen werd gebruikt. Daarvoor werd de Stadjer dinsdagavond aangehouden op het Damsterdiep. Daarbij werd een waarschuwingsschot gelost.