Verplichte buscombi naar Volendam voor supporters FC Groningen

nieuws
Foto: fcgroningen.nl

Burgemeester Lieke Sievers van Edam-Volendam heeft supporters van FC Groningen een verplichte buscombi opgelegd voor de uitwedstrijd van komende zondag tegen FC Volendam.

De leiding van FC Groningen heeft van alles geprobeerd om supporters op een ‘normale’ manier naar Volendam te kunnen laten afreizen, maar daar valt niets meer aan te doen. Algemeen directeur Wouter Gudde: “We hebben er alles aan gedaan om de vervoersregeling zo supporters-vriendelijk mogelijk te krijgen. Helaas is dit niet gelukt.”

De club heeft alle beschikbare 400 kaarten voor het gastenvak in Volendam verkocht. Zij mogen nu niet meer per auto naar een verzamelpunt rijden om van daaruit met pendelbussen naar het stadion te reizen. De FC kreeg deze woensdagochtend de mededeling van de burgemeester van Edam-Volendam dat dit – op voorspraak van de politie – toch geen doorgang kan vinden.

FC-supporters moeten zondag 29 januari vanaf de Euroborg met georganiseerd busvervoer naar het KRAS Stadion in Volendam. Dat geldt ook voor de supporters die een kaart voor de pendelbus hebben gekocht. Het drinken van alcohol is niet toegestaan in de bussen en in het uitvak. Supporters die een kaart hebben voor het duel in Volendam, maar nu niet meer naar de wedstrijd willen, krijgen hun geld terug. Dat kan via een formulier op de website van FC Groningen.

Ook afgelopen zondag werden supporters van FC Groningen geconfronteerd met beperkingen: de gemeente Heerenveen wilde slechts 600 supporters toelaten in het uitvak van het Abe Lenstra Stadion. Er waren echter al 1.200 kaartjes verkocht. De fans besloten daarop allemaal thuis te blijven.