Veel goede voornemens in Groningen: ‘Ik wil meer boeken gaan lezen dit jaar’

Afgelopen weekend hebben we het jaar 2022 afgesloten met een knal en beginnen we weer fris en fruitig aan 2023. Bij het nieuwe jaar horen ook goede voornemens en die hebben Groningers op straat zeker.

‘Ik zou graag een vriendje willen’, vertelt een tiener lachend. Verder willen Groningers iets gezonder gaan leven: ‘Ik wil meer gaan sporten, naar de sportschool. Ook wat gezonder eten’, vertelt een man. ‘Ik ga iets liever tegen mijn vrouw zijn’, zegt een man lachend terwijl hij zijn vrouw knuffelt.

Veel Groningers zijn blij dat het roerige jaar 2022 is afgelopen, de verwachtingen van 2023 zijn dan ook hoog. ‘Er gebeuren veel vreselijke dingen in de wereld. Ik hoop dat daar verbetering in komt’, vertelt een voorbijganger. Ook dat de oorlog in Oekraïne stopt hopen velen.