Tentoonstelling ‘Slavernij. En de Groningers?’ heeft meer dan 14.000 bezoekers getrokken

nieuws
Tentoonstelling 'Slavernij en de Groningers?'

De tentoonstelling ‘Slavernij. En de Groningers?’ heeft het afgelopen half jaar meer dan 14.000 bezoekers getrokken. Dat laat het Museum aan de A zondagavond weten.

‘Slavernij. En de Groningers’ opende in juni en was de eerste tentoonstelling die een plek kreeg in het Museum aan de A. De tentoonstelling liet het aandeel van Groningen zien in het slavernijverleden. Lange tijd is onderbelicht gebleven dat ook Groningers een aanzienlijke rol speelden in slavernij. De tentoonstelling laat zien hoe Groningers op allerlei manieren betrokken waren bij de handel in mensen en slavernij. Ook is er aandacht voor de manier waarop slavernij doorwerkt in het dagelijks leven van veel Groningers van nu.

Zondag was de tentoonstelling voor het laatst te bezoeken. Speciaal voor de gelegenheid was de 92-jarige dichter Guillaume Pool aanwezig, die samen met Collins Kwashi Agbezudor, Aaron Lumley en Hansko Visser optrad. “De zaal was vanmiddag bomvol”, laat een woordvoerder van het museum weten. “Het afgelopen half jaar hebben meer dan 14.000 bezoekers de tentoonstelling bezocht, en daar zijn we erg tevreden mee.”

Verslaggeefster Mirre van de Klok maakte afgelopen zomer een reportage over de tentoonstelling: