‘Stoep vrij, iedereen blij’: campagne voor bewoners en ondernemers moet Groningse stoep toegankelijk houden

nieuws
Foto: Henk Tammens (Gemeente Groningen)

In bijzijn van ondernemers en vertegenwoordigers van bewonersorganisaties gaven de wethouders Mirjam Wijnja en Philip Broeksma deze dinsdag het startschot voor de campagne ‘Stoep vrij, iedereen blij’.

Met de campagne wil de gemeente bewoners en bezoekers aansporen om de stoep beter vrij te houden. “Bijvoorbeeld door je fiets in een rek, vak of stalling te plaatsen”, aldus Wijnja. “En ondernemers kunnen helpen door hun terrassen binnen de toegestane ruimte uit te zetten en door naast reclameborden en uitstallingen voldoende ruimte op de stoep over te laten voor voetgangers.”

De campagne valt samen met twee maatregelen die woensdag ingaan: de nieuwe venstertijdenregeling. Dit zorgt er voor dat ladende en lossende bedrijfsauto’s in een groter deel van de stad alleen welkom zijn in de ochtenduren. Daarnaast wordt de fietsparkeerzone uitgebreid en dat zorgt er voor dat fietsers ook in de Zwanestraat en een deel van de Oude Boteringestraat alleen in rekken, vakken of stallingen mogen parkeren. Op die manier moet er meer ruimte op het voetpad komen voor voetgangers.