Slaapboten Eurosonic gearriveerd in Stad

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Vanwege muziekevenement Eurosonic zijn de afgelopen dagen verschillende slaapboten gearriveerd in Stad. Met de boten worden extra slaapplaatsen gerealiseerd.

De slaapboten zijn nodig omdat het evenement veel bezoekers uit binnen- en buitenland trekt, en omdat de aanwezige hotelcapaciteit niet voldoende is om iedereen een overnachtingsplek te bieden. Voor medewerkers van het Havenwezen zijn het dan ook drukke dagen om de schepen op de juiste plek aan te laten meren. Het Friese bedrijf Slaapschepen levert dit jaar een grote bijdrage aan de capaciteit. Zij hebben zeven schepen in Groningen liggen waar samen enkele honderden mensen op kunnen overnachten.

Maar ook schepen uit het buitenland zijn deze dagen in Groningen te vinden. Zo meerden maandagavond de George Eliot en de Jane Austen aan bij de Tasmantoren. Deze boten varen beide onder de Zwitserse vlag. De slaapschepen krijgen op verschillende locaties in de stad een plek. De meeste liggen in het Eemskanaal en het Verbindingskanaal.