Politie grijpt in bij carmeeting Kattegat en deelt ruim honderd bekeuringen uit

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie heeft zaterdagavond ingegrepen bij een carmeeting die gehouden werd op het Kattegat in Stad. Dat meldt de politie op sociale media.

“We hebben ondersteund bij de aanpak van de georganiseerde en aangekondigde carmeetings in de stad”, schrijft de politie. “We hebben verschillende verkeersovertredingen geconstateerd. Ook hebben we ruim honderd personen bekeurd die het samenscholingsverbod overtraden. Daarnaast merkten we verschillende gebreken aan voertuigen op waaronder meer verlichting voeren dan is toegestaan, een lekke uitlaat en onnodig geluid veroorzaken.”

De politie meldt dat verschillende voertuigen een WOK-status hebben gekregen. Dit betekent dat deze voertuigen herkeurd moeten worden door de Rijksdienst voor het Wegverkeer. De politie laat weten de komende tijd vaker controles te zullen houden op carmeetings.