Pinpasfraudeurs die gestolen bankpas gebruikten in Stad dinsdag te zien in Opsporing Verzocht

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie gaat de beelden van een van bankpasfraude verdacht stel, die op 14 augustus werden gemaakt bij elektronicawinkel Coolblue aan de Roskildeweg, komende dinsdagavond uitzenden via het AVROTROS tv-programma Opsporing Verzocht.

De politie wil graag weten wie de twee oplichters zijn. De dienst publiceerde begin november al herkenbare beelden van het tweetal, maar tot nu toe zonder resultaat.

De man en vrouw maakten op 14 augustus een flink geldbedrag buit middels een babbeltruc en bankhelpdeskfraude. Volgens de politie werd het slachtoffer opgebeld door een zogenaamde bankmedewerker, met de boodschap dat de bankrekening van de vrouw was gehackt. De verdachte wist haar vertrouwen te winnen en de oplichter aan de telefoon ging daarom een stap verder. Het slachtoffer bevestigde dat ze onlangs nog geld had gepind en werd vervolgens gevraagd om dit grote contante geldbedrag, samen met haar pinpas en pincode, af te staan aan een koerier.

Volgens de bankmedewerker zouden het geld en de pinpas veilig worden opgeborgen in een kluis van de bank. Maar niets bleek minder waar. Een duo (een man en een vrouw) deed dezelfde dag nog een forse aankoop bij elektronicazaak CoolBlue aan de Roskildeweg. Later op de avond is er met de pas ook gepind bij een Geldmaat.

De politie heeft beelden van twee verdachten die geld hebben gepind. De politie wil graag weten wie deze man en vrouw zijn. Ook als u meer tips heeft over de fraudezaak, wil de politie deze graag horen. Tipgevers kunnen bellen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Anoniem melden kan via telefoonnummer 0800-7000.

Opsporing Verzocht is dinsdagavond vanaf 20.30 uur te zien op NPO2.