OM eist forse taakstraf en voorwaardelijke jeugddetentie tegen Stadjer (19) voor steekpartij in Selwerd

nieuws
Foto Martin Nuver 112groningen.nl

De negentienjarige jongeman uit Groningen die vorig jaar juni een plaatsgenoot (17) neerstak aan de Iepenlaan in Selwerd, moet volgens het Openbaar Ministerie tweehonderd uur werkstraf en 250 dagen voorwaardelijke jeugddetentie opgelegd krijgen.

Volgens RTV Noord sprak de officier van justitie haar strafeis tegen de jongeman dinsdagmiddag uit in de rechtbank in Groningen.

Naast de taakstraf en voorwaardelijke jeugddetentie vindt het OM dat de jonge Stadjer zich verplicht moet laten behandelen aan trauma’s en dagbesteding moet volgen. Daarnaast mogen hij en het slachtoffer geen contact meer met elkaar gaan hebben.

De jongeman stak op 23 juni vorig jaar in op het slachtoffer, omdat hun jongere broertjes ruzie hadden gehad op school. Het slachtoffer werd daarbij geraakt in de borst en de hand, terwijl hij zijn broertje voor de verdachte wilde beschermen. Na het incident vluchtte de Stadjer weg op een scooter en pas in de avond van dezelfde dag aangehouden voor het incident.