Ode aan voormalig podium in bunker Hereweg in EM2

nieuws
Foto: EM2 Groningen

Vijfentwintig jaar geleden kwam er een einde aan de punk-, house- en rockfeesten in de voormalige commandobunker aan de Hereweg. Om herinneringen op te halen aan de feesten onder de grond, houdt EM2 volgende week zaterdag het evenement ‘De Bunker – 25 years Rave’.

Nadat defensie de bunker op het Rabenhauptterrein eind jaren negentig buiten gebruik stelde, namen krakers hun intrek in de voormalige atoombunker van het luchtwachtcentrum van het Korps Luchtwachtdienst. Tot en met 1998 werden er punk-, house- en rockfeesten in de bunker georganiseerd en diende het als repetitieruimte. De gemeente nam het terrein vervolgens over, zette de krakers uit en begon er met de bouw van huizen. De bunker zelf is inmiddels het terrein van vleermuizen, die er sinds een jaar of tien een speciaal onderkomen hebben.

Om de belevenissen van bezoekers en gebruikers uit de tijd van De Bunker te vieren, organiseert EM2 op zaterdag 14 januari een speciaal jubileumfeest. Daar treden onder meer de The Kittyhawk Bomber Billy’s, Gravediggers en Jammah Tammah op, naast een aantal DJ’s en beeldartiesten. Speciaal voor het jubileumfeest wordt een geluidssysteem gebruikt wat hetzelfde is als die installatie die in De Bunker stond. Meer informatie over ‘De Bunker – 25 years Rave’ is hier te vinden.