Noordkant Van Lenneplaan wil ook blauwe zone

nieuws
Foto: Santeri Viinamäki via Wikimedia Commons

De gemeente Groningen moet de ‘blauwe zone’ aan de Van Lenneplaan, waar parkerende winkelbezoekers middels een parkeerschijf twee uur onbetaald mogen parkeren, verder doortrekken richting het noordelijke deel van de straat. Daarvoor gaat de raadsfractie van het CDA woensdag pleiten bij het gemeentebestuur na klachten van ondernemers.

De gemeente stelde halverwege december vorig jaar een ‘blauwe zone’ in rond het winkelplein aan de Van Lenneplaan, omdat omwonenden en bezoekers van De Wijert (waar sinds oktober aan de noordzijde van de wijk betaald parkeren geldt) hun auto stalden voor het winkelplein.

Volgens het CDA is in eerste instantie niet duidelijk gecommuniceerd dat het alleen voor de zuidkant van de Van Lenneplaan zou gelden. De partij stelt dat ook de ondernemers aan de noordzijde van de straat behoefte hebben aan een blauwe zone, omdat klanten die dichtbij willen parkeren (bijvoorbeeld omdat ze slecht ter been zijn) moeten betalen voor hun parkeerplek. Daarom vraagt de partij om de blauwe zone door te trekken.