Nationale Voorleesontbijt valt in de smaak bij de kleuters

Het is weer tijd voor de Nationale Voorleesdagen. Van 25 januari tot 4 februari wordt op een groot aantal scholen en in alle Forumbibliotheken voorgelezen. 

Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen kinderen op alle negen locaties van het Forum terecht voor diverse activiteiten. Het begon deze woensdag met Het Nationale Voorleesontbijt. Er werd voorgelezen uit het prentenboek van het jaar: ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’.

Maar er is meer: zo speelt Theater Pannenkoek tijdens de Voorleesdagen op alle Forumlocaties de show ‘Niets vergeten?’ Verder lezen studenten van ROC Menso Alting op vrijdag 3 februari voor uit de prentenboeken-top 10. Daarna gaan de studenten aan de hand van attributen, die passen bij het boek, in gesprek met de kinderen en zijn er allerlei activiteiten.

Het doel van de jaarlijkse voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De voorleesdagen zijn goed voor de ontwikkeling van de kinderen. Bovendien grijpen ze dan, zodra ze zelf kunnen lezen, zelf vaker naar een boek.

Deel dit artikel: