‘Mijn Gereedschapskist’ vanaf heden te vinden in Magma Vinkhuizen: “In de toekomst verder uitbouwen”

nieuws
Foto: Сергей via Pixabay

‘Mijn Gereedschapskist’ heeft sinds deze maand een nieuw onderkomen gevonden in Vinkhuizen. Vanaf heden is men te vinden in multifunctioneelcentrum Magma aan de Metaallaan.

“We zien onszelf als het cement in de wijk”, vertelt oprichter Conny Eldering. “Mijn Gereedschapskist is onderdeel van Handig in de Buurt. In De Hoogte, waar we begonnen zijn, fungeren we als een laagdrempelige sociale ontmoetingsplek. Mensen vinden er aansluiting en maken er contact. Onderdeel is het uitlenen van gereedschap. We zijn een sociale onderneming waarbij leden gebruik kunnen maken van een grote en diverse hoeveelheid gereedschap, materialen en praktische diensten.”

“Mensen kunnen terecht voor het lenen van gereedschap”
Een paar jaar geleden werd er al een tweede vestiging geopend in Vinkhuizen, aan de Goudlaan. Dit heeft nu een nieuwe impuls gekregen in Magma. “Sinds deze maand zijn we er nu gevestigd. Bewoners kunnen hier nu terecht voor het lenen van gereedschap, inclusief een aanhanger. In Magma zitten diverse andere burgerinitiatieven waar we de komende tijd kennis mee willen gaan maken. Het ontvangst in Magma was in ieder geval heel hartelijk.”

“We zoeken mensen die klusjes uit kunnen voeren”
Mensen die in Vinkhuizen wonen, en wat hulp kunnen gebruiken, kunnen op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur bij Magma aankloppen: “Maar we zoeken bijvoorbeeld ook mensen die klusjes uit willen voeren. Als het mensen leuk lijkt om te komen helpen dan zijn ze van harte welkom. Onze locatie in Vinkhuizen gaan we de komende tijd rustig verder uitbreiden. Op dit moment zal ook nog niet al het gereedschap aanwezig zijn, maar mocht ergens vraag naar zijn, dan zorgen we er voor dat we dit naar Vinkhuizen komt.”

“Geen winstoogmerk”
En de hoop van Eldering is dat er de komende jaren verder doorgegroeid kan worden. “We bieden iets aan dat geen winstoogmerk heeft. We vragen wat kosten om daarmee quitte te kunnen draaien. Ik vind dat iedere wijk zo’n sociale ontmoetingsplek verdiend.”